Halsnæs Flyttebil ApS

Flytning fra Danmark til Norge

Flytning fra Danmark til Norge

Når du flytter fra Danmark til Norge, kan du indføre dit indbo i Norge uden at skulle betale told eller afgifter, hvis du:

  • - har opholdt sig i udlandet (f.eks. Danmark) i en sammenhængende periode på mindst 1 år
  • - har ejet og brugt indboet under dit ophold i udlandet (f.eks. Danmark), og fortsat skal bruge det i Norge
  • - du indfører flyttegodset i forbindelse med flytning til Norge

Der gælder dog særlige regler for nogle ting – som f.eks. motorkøretøjer, både, arbejdsudstyr, madvarer, alkohol, tobak, våben, planter og dyr – hvor man enten skal betale en afgift eller have en særtilladelse fra politiet eller andre myndigheder.

Du skal under alle omstændigheder udfylde en erklæring for indførsel af flyttegods til det norske toldvæsen. Læs evt. mere om told og flytning til Norge på det norske toldvæsens hjemmesidewww.toll.no

Inden flytning skal vi også bruge : 

  • - en kopi af dit pas 
  • - en indholdsfortegnelse over indboet som flyttes 
  • - en udfyldt og underskevet flytteerklæring eller Transit dokument.

 

Flytning fra Norge til Danmark

Når du som privatperson flytter til Danmark fra et land uden for EU, som for eksempel Island eller Norge, har du mulighed for at indføre dine personlige ejendele, uden at du skal betale told. 

Personlige ejendele er almindeligt indbo, som for eksempel møbler, tøj, cykler, køkkenudstyr og hårde hvidevarer. Det er et krav, at du har ejet og benyttet dine ejendele i minimum 6 måneder, for at du kan indføre dem toldfrit som flyttegods. 

Derudover skal du udfylde en erklæring om flyttegods. Blanketten bruges til at give oplysninger om godset og til at erklære over for toldmyndighederne at det overholder reglerne for at opnå toldfrihed: https://skat.dk/getfile.aspx?id=145714&type=pdf